DSC_0340.JPG

Een groot artiest met roots in Namen opent onze blog. Félicien Rops leeft in de 19de eeuw in België en Frankrijk. 

Hij gebruikte verschillende technieken om zijn ideeën mee op papier en doek  te zetten. Hij tekende karikaturen, schilderde en maakte vele gravures.
Zijn werk is veelal satanistisch en pornografisch getint. Rops vereeuwigde verleidelijke Vlaamse meisjes door hen te laten modelleren voor zijn werk.
Hij won ook aan bekendheid bij het uitgeven van het blad "Uylenspiegel".

Rops' litho's waren een aanval op alles wat hij beschouwde als hypocrisie, onbarmhartigheid of uitbuiterij. In zijn latere levensjaren sloot hij zich ook aan bij het symbolisme. Rops koesterde zijn onbekendheid en wilde niet beroemd zijn bij de massa van zogenaamd nette en eerlijke mensen, waar hij op neerkeek en van walgde.

In de Kammerstraat 16 vind je werk van Félicien Rops...  hier " Le vol et la prositiution dominent le monde".

Geef een reactie!


Bent u op zoek naar curiosa uit de oude doos? Of bent u in het bezit van een waardevol verzamelobject, collectie of stock dat je een nieuw leven schenken wil? Bij Interphila kan je terecht voor aan- & verkoop van algemene collecties, munten, accumulaties, oude postkaarten (zicht en fantasie), postzegels, assignaten, judaica, decoraties, affiches en aandelen.

Blogcategorieën

Postzegels, Gent, etsen, litho, aandelen, postkaarten, prenten, foto's, affiches, wereldtentoonstelling Gent, boeken, kranten,

Tags

Félicien Rops, Wereldtentoonstelling Gent, Gent, bossuet, steinlen, carte de visite, postkaarten, boeken, aandelen,

Laatste reacties

Johan reageerde op
Oude aandelen


RSS feed